
על קצה המזלג, תדמית - דנה סאיג
על קצה המזלג - תדמית
M.BA דנה סאיג, יועצת עסקית ומאמנת
הכתבה הופיעה במסגרת המקומון מיתוס
לכל אחד מאתנו יש בחייו כובעים רבים: פעם אנחנו הורה ופעם ילד/ה, פעם מנהל/ת ופעם עובד/ת, לעיתים אנחנו מובילים ולעיתים דווקא מובלים. כל תפקיד שאנו ממלאים דורש מאתנו יכולות שונות, דגשים שונים וכדומה. אדם איננו מתנהג בצורה זהה כשהוא בתפקיד הבן לעומת תפקיד האב לעומת תפקיד המנהל. נכון שבכל מקרה אנחנו מי שאנחנו, אבל בכל כובע, בכל תפקיד אנו מדגישים צד אחר שלנו. התדמית שלנו בכל מקום היא בעצם האופן בו סך המסרים, המילוליים והלא מילוליים, שאנו מנסים להעביר, כפי שהם התקבלו על ידי הצד שכנגד. לעיתים אנו מנסים להעביר מסר של עוצמה וביטחון עצמי אך המסר מתקבל ככוחניות. לעיתים אנו נרגשים והמסרים יוצאים החוצה בצורה של כעס ועצבים. ככל שהמסרים שמתקבלים קרובים יותר למסרים שרצינו להעביר התדמית שלנו יותר קרובה למי שאנו באמת.
כאשר אנו רוצים "לשפר" את התדמית שלנו אנו קודם כל צריכים להבין מהי התדמית שלנו ומדוע היא נוצרה. לחזקים שמבניכם אני מציעה לפנות לכמה אנשים שאתם יודעים שיהיו כנים אתכם ולשאול אותם כמה שאלות:
1. כיצד את/ה תופס אותי?
2. מה התכונות החזקות שלי?
3. מה התכונות החלשות שלי?
4. מה חשבת עלי בתחילת הקשר?
5. מה אתה חושב עלי היום?
6. מה גרם לשינוי בדעתך (אם היה)?
כאשר אתם יושבים עם אדם ומבקשים את כנותו את חייבים לזכור שלכנות הזאת לא יכול להיות תג מחיר וזה אומר שגם אם יהיה לכם קשה לשמוע את דבריו, אל לכם לנטור זאת כנגדו. זכרו שכל דבר קשה שתשמעו רק יעזור לכם לשפר את התדמית שלכם ואולי אפילו את עצמכם. למי שקשה לשלוט בתגובות שלו או סתם למי שיותר נוח, אפשר להדפיס את השאלון ולשלוח לכמה אנשים ולבקש שימלאו. ככל שתבקשו מיותר אנשים תקבלו תמונה יותר רחבה ומדויקת. רצוי גם לשלוח לאנשים שאנו נפגשים איתם בכל מיני כובעים – בעבודה, במשפחה, חברים וכדומה כך שבאמת נוכל לדעת כיצד אנו נתפסים בכל כובע וכובע.
אחרי שלמדנו איפה אנחנו נמצאים, אנחנו יכולים לחשוב לאן אנחנו רוצים להגיע – מה התדמית אותה אנו מעוניינים להעביר. השלב השלישי יהיה לבדוק את הפער בין המצוי לרצוי ולהבין מה חסר לנו כדי להגיע לרצוי. פעמים רבות נגלה שדי בכמה צעדים קטנים על מנת שהכל יראה אחרת.
אם יש לכם שאלות נוספות לגבי תדמית, אתם מוזמנים לפנות אלינו באמצעות הצור קשר באתר.
