top of page

טיפים כלליים לחיסכון בהוצאות - דנה סאיג

כללי:

  1. מצא/י מהי הדרך הנוחה ביותר עבורך לעקוב אחרי ההוצאות. כרטיס אשראי מעולה למעקב שכן ניתן להסתכל על התדפיסים. יחד עם זאת, במידה ואינך מצליח/ה לשלוט בהוצאות בכרטיס אשראי ניתן לשלם במזומן ולאסוף חשבוניות המעידות על מהות ההוצאה.

  2. אסור שאורך חיי התשלומים יעלה על אורך חיי המדף של המוצר הנרכש. בהתאם אוכל יש לשלם בתשלום אחד ואילו מוצרי חשמל ניתן לשלם במספר תשלומים.

  3. לקנות בתשלומים משמעותו לחיות על חשבון כסף שאולי יהיה לי בעתיד. האם את/ה בטוח שאכן הכסף הזה יהיה שלך??

 

חשבונות:

ככלל שימו לב מרבית חשבונות המוסדות הינן דו חודשיים. אל תשכחו לשים כסף בצד בחודש בו לא חוייב החשבון לטובת תשלום החשבון בחודש הבא.

  1. חשמל: הקפידו על צריכת חשמל נכונה. ניתן למצוא כללים לחיסכון בחשמל באתר החברה. במידה ואינך מצליח לשלוט בהוצאות החשמל ניתן לקנות מונה עם תשלום מראש.

  2. מים: במים ישנה הקצאה לפי כמות הנפשות בנכס. ככל שיותר אנשים גרים בבית ההקצאה של המים במחיר הנמוך יותר עולה. הקפידו שמספר הנפשות בחשבון הוא מספר הנפשות בפועל. יש לשים לב האם החשבון נקרא בהערכה או בקריאה בפועל. קריאה בפועל תמיד עדיפה שכן היא מדויקת יותר ואיננה גורמת להטיות בין תעריפי המים. במידה והיה פיצוץ/ נזילה גדולה בבית יש להביא אישור אינסטלטור ולהגיש בקשה להפחתה בחשבון לתאגיד המים. שימו לב לצריכה המשותפת. במידה והיא גבוהה ואין לכם גינה גדולה משותפת לבניין ייתכן וישנה נזילה סמויה או שמישהו גונב מים.

  3. ארנונה: ישנם סעיפים המקנים הנחה בארנונה. לדוגמה: חד הורית, פנסיונר ועוד. בדקו האם מגיעה לכם הנחה. למי שעדין מתקשה לעמוד בחשבון יש אפשרות להגיש בקשה לוועדת הנחות. את הבקשות ניתן להגיש רק עד חודש אוגוסט של אותה השנה. שימו לב למ"ר המחויב הן בחלק המשותף והן בחלק הפרטי. תשלום שנה מראש ו/או בהוראת קבע מקנה הנחה על החשבון. בהוראת קבע החשבון מפוצל לשתיים כך שכל חודש יורד מחצית מהחשבון דבר המקל על התשלומים.

  4. גז: בבתים בהם ישנו גז מרכזי ניתן להפחית עלויות על ידי התארגנות הועד ומעבר לחברה אחרת. זה קצת מאמץ אבל בהחלט שווה את זה.

  5. כבלים, אינטרנט, נייד: שימו לב לתוכנית שלכם. ברב המקומות ניתן להחליף תוכניות כל הזמן ובכך ליהנות כל פעם מהתוכנית המוזלת ביותר. וודאו שמה שניתן לכם במסגרת התוכנית שבחרתם אכן מתאים לצרכים שלכם.

 

סופרמרקט:

  1. קניה בסופר גדול תמיד תהיה זולה יותר. אך שימו לב האם אינכם מוציאים את ההפרש שחסכתם על נסיעות? (בעיקר אם אח"כ מזמינים משלוח או לוקחים מונית). במידה ואינכם קרובים לסופר גדול/ אינכם ניידים, רכזו את הקניות למוצרים הקפואים והיבשים לפעם בחודש. את שאר הקניות השוטפות עשו בחנות הקרובה אליכם.

  2. לכו לקניות שבעים ועם רשימה. למי שנוהג לנשנש בסופר מומלץ לצאת לקניות עם מסטיק. הליכה לסופר כשרעבים גורמת לכך שנקנה יותר אוכל מהדרוש לנו באמת.

  3. שימו לב כאשר אתם עורכים את רשימת הקניות מה נשאר מהקנייה הקודמת וכמה. שימו לב בעיקר למה שנזרק ולהבא תקנו פחות מאותו מוצר.

  4. קניה של מוצרים הנפרסים במקום (גבינות ונקניקים) תמיד תהיה זולה יותר מאותו מוצר ארוז במקררים.

 

בילויים ובזבוזים:

  1. הקציבו מראש סכום חודשי לבילויים/ ביזבוזים. הקפידו לעמוד בסכום זה.

  2. מצאו בילויים/ תחביבים אשר אינם עולים כסף או לחילופין עלותם נמוכה יחסית. חשוב גם ליהנות מהחיים ולכן אל תוותרו על הבילויים אלא החליפו אותם בזולים יותר.

 יעל שפירא

052-528-3130

דנה סאיג

טל' 054-238-0280

ענת צויק

טל' 054-330-2334

 

עקבו אחרינו

© כל הזכויות שמורות ל- "לצמוח מעבר למסגרת". ט.ל.ח
 

  • Facebook App Icon
bottom of page